25-4-2020:

Yes! EIN-DE-LIJK is het zover. Na weken in ons kot op zoek te moeten gaan naar creatieve manieren om actief te blijven, krijgen we vanaf maandag 4 mei, onder strikte voorwaarden, groen licht om opnieuw recreatief tennis en padel te spelen! Daar worden wij, en jullie ongetwijfeld ook, héél gelukkig van. Aan Tennis Vlaanderen, clubs en alle leden om te bewijzen dat we dit vertrouwen waard zijn.

Maandag ontvangt Tennis Vlaanderen meer details over de voorwaarden en beperkingen die zullen gelden in de tennis- en padelsport.

Yes, yes, yes! 🙏 Wij hebben het gemist, maar vanaf 4 mei krijgen we, onder strikte ‘Play Safe & Go’ voorwaarden, groen licht om opnieuw tennis en padel te spelen, weliswaar 1 tegen 1! 💙 Maak je klaar om te serveren en word op-slag verliefd! We kijken ernaar uit om je binnenkort opnieuw op de padelcourts te zien staan. 👉 Deel deze video en je enthousiasme met je club en tennis- en padelvrienden!👉 Breng snel je lidmaatschap in orde bij jouw favoriete club 👉 Hou het vooral veilig met de 'Play Safe & Go richtlijnen' die we volgende week zullen aankondigen! #aandeslag #opslagverliefd #playlocal #steunjeclub

Geplaatst door Padel by Tennis Vlaanderen op Vrijdag 24 april 2020UPDATE 27-4-2020:

Alle ‘Play Safe & Go’ maatregelen voor clubs, trainers en spelers worden overzichtelijk gebundeld op de Tennis Vlaanderen website. We communiceren deze vandaag met alle leden en trainers via e-mail en de social media kanalen. Wij zullen op die manier heel veel leden bereiken, maar niet allemaal. Daarom een warme oproep om ook zelf uitgebreid te communiceren met jullie leden. Volgende visuals en documenten helpen jullie al een heel eind op weg: 

Wat mogen we in een volgende fase verwachten? 

De overheid zal de komende weken een beslissing nemen voor de periode vanaf 18 mei. Wij streven ernaar om vanaf dan groepslessen en dubbelspel toe te laten, uiteraard onder strikte voorwaarden. Clubs of tennisscholen die groepslessen willen organiseren vanaf 18 mei, kunnen zelf beslissen om die voorbereidingen op te starten maar dienen er rekening mee te houden dat er op dit moment geen enkele garantie is dat dit effectief zal mogen doorgaan.  

Alle tornooien zijn afgelast tot en met 7 juni. We brengen alle ingeschreven spelers hiervan op de hoogte. Er zullen dus ten vroegste vanaf 8 juni tornooien georganiseerd worden. 

Voor interclub is het duidelijk dat plan B in voege treedt. Je kan op de website nalezen hoe plan B er precies uitziet. Vanaf 1 mei zal je club ploegen kunnen inschrijven hiervoor. 

 

UPDATE 02-5-2020:

Donderdag 30 april, zijn de ministeriële besluiten gepubliceerd in het Belgsich Staatsblad. Dit besluit bevat een belangrijke, volledig nieuwe restrictie m.b.t. de speelpartners. Vorige week werd aangekondigd dat sporten toegestaan is met maximum 2 andere spelers. Nu werd aangevuld dat die 2 spelers, indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, steeds dezelfde mensen moetn zijn.

De eerlijkheid gebiedt ons te stellen dat nergens bepaald wordt wat dit wil zeggen voor lessen en trainers. Een trainer oefent een professionele of vrijwillige activiteit uit en faciliteert en begeleidt de fysieke activiteit van 2 lesvolgers. Men zou kunnen besluiten dat de trainer, wanneer hij te allen tijde de regels van social distancing respecteert en zelf niet actief deelneemt aan de sportactiviteit, louter zijn beroepsactiviteit uitoefent en dat de vermelding van “max. 2 steeds dezelfde speelpartner’s om die reden niet van toepassing is voor de trainers. Tennis Vlaanderen kan op dit moment echter niet uitsluiten dat contriker-instanties deze bijkomende maatregel anders interpreteren.

Wij betreuren, net als jullie, de laattijdige communicatie van deze bijkomende maatregel. Als federatie kunnen we niet anders dan open en transparant met jullie, clubs en trainers, communiceren.

Zonder vooruit te willen lopen op de feiten, wordt wel aangegeven dat een eventuele versoepeling vanaf 18 mei, hieromtrent meer flexibiliteit zou betekenen.

Geniet van je tennis- of padeluurtje volgende week!

#PlaSafe #weeraandeslag

Menu