Kidstennis

In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Een goede én vooral leuke voorbereiding op de verdere tennisontwikkeling. We gebruiken verschillende balsoorten (ballonnen, mousse ballen, …).

In Blauw beleven we het eerste tennisplezier dankzij toffe basisoefeningen met de rode softbal. Kinderen spelen op een kleiner aangepast terrein (2,75m op 8,23m) over de breedte van het enkelterrein.

De tennisbewegingen worden groter: we leren een échte tennisslag! De focus ligt op veel spelen en de eerste stapjes in wedstrijd spelen. Kinderen spelen over de breedte van het dubbelterrein (5,5m op 11m) met de rode softbal.

De tennistactiek wordt belangrijker: je leert diep en breed spelen. Dubbelspel en de bovenhandse opslag komen aan bod. Kinderen spelen op een korter en smaller terrein (18 m) met de oranje softbal.

Je kind oefent verder op mentale vaardigheden, tactiek, techniek en conditie. De slagen verfijnen en je gebruikt de groene overgangsbal. Kinderen spelen op een 21m-terrein, een verkorte versie van de volledige lengte van het terrein. Na Groen is je kind helemaal klaar om met een échte gele bal op een volledig terrein te spelen.